Skip to content
Politică

Isărescu răbufnește: E dureros că după atâţia ani…

cotidianul.ro

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pornind de la situația prin care a trecut chiar Ioan Mircea Pașcu, vicepreședintele Parlamentului European, răbufnește și spune lucrurilor pe nume.

”O veste buna: după umilințele înghițite de la ING România, când am solicitat – fără succes -eliberarea unui card de credit – am lichidat conturile la si cu aceasta banca, chiar dacă, după doua luni de la solicitare si după un răspuns inițial ferm negativ, mi s-a oferit – din senin – un card de credit pentru următorii doi ani!? Am refuzat si am încheiat relația cu aceasta banca, iar acum ma simt mult mai bine ….”, a scris Pașcu, într-o postare pe Facebook.

În acest context, Isărescu a susținut că Pașcu l-a sunat atât pe el, cât și pe alte persoane și a ajuns la concluzia că oamenii de la ghișeele băncilor nu au nicio considerație față de clienți.

Guvernatorul a spus că acesta nu este un exemplu singular și că, de multe ori, oamenii de la ghișeele băncilor, când nu le convine ceva, dau vina pe BNR.

”Eu am fost coleg de facultate, deci vorbesc de peste 50 de ani, cu vicepreședintele Parlamentului European, domnul Ioan Mircea Pașcu. A avut o experiență cu o bancă din România, la care avea conturile de 20 de ani. M-a sunat, i-a sunat pe mai mulţi şi a ajuns la concluzia că băncile din ţara noastră nu se îngrijesc de clienţi. ”Păi dacă cu mine se poartă așa, cum se poartă cu restul?”. ”Nu au niciun fel de consideraţie pentru clienţi” – a fost expresia lui cea mai blândă din ce mi-a fost dat să aud. Când eşti în faţa unor asemenea aprecieri deloc pozitive este imposibil să nu te întrebi ”ce spune oare omul obişnuit despre modul în care lucrează băncile cu clienţii?”. Deci nu vorbim aici dacă domnul vicepreședinte avea sau nu dreptate, că nu asta este problema, ci despre… Ce m-a frapat din nou este că…

”Mi-a spus că nu pot să fac cutare pentru că sunt normele Băncii Naţionale”. Ce norme? comul de la ghişeu, când nu-i convine ceva, spune că e Banca Naţională. Și mai dureros e faptul… și pe urmă și-au dat seama că e cine e și i-au scris o scrisoare și i-au zis: ”da, da, normele Băncii Naționale…”. Norme care nu există! Sunt normele voastre, ale băncilor comerciale. Și ”da, dar noi putem să găsim o soluție”. Ce-i asta?”, s-a plâns Mugur Isărescu, potrivit B1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *