Skip to content
Politică

Isărescu reacționează la acuzațiile lui Isar: Nu știu dacă e loc de aberații mai mari!

ordineazilei.ro

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, s-a declarat exasperat de acuzatiile care i se aduc, mai ales de catre economistul Lucian Isar, si le-a catalogat drept aberante.

„S-au repetat pana la obsesie o serie de acuze, la prima vedere la adresa mea, dar care vizau de fapt Banca Nationala. Pentru ca se refereau implicit la decizii luate conform legii in Consiliul de Administratie sau la alte niveluri de decizie din BNR.

Am fost acuzati ca am indus criza economica din 2008, ca am mintit Parlamentul, ca am incheiat acorduri internationale de imprumut cu FMI in interes personal, ca am scos aurul Romaniei din tara in scop speculativ, apoi ca nu l-am speculat suficient, ca am manipulat cursul de schimb, si lista afirmatiilor defaimatoare la adresa mea si implicit la adresa BNR poate continua. Recent am fost acuzat chiar ca as fi la originea Ordonantei 13! Nu stiu daca e loc de aberatii mai mari!”, a afirmat Isarescu, intr-un interviu postat pe site-ul BNR, citat de ziare.com.

Guvernatorul a raspuns in principal acuzatiilor lansate in ultimul timp, la adresa sa, de catre economistul Lucian Isar.

Isar a publicat, pe blogul sau, mai multe articole critice la adresa BNR si a guvernatorului bancii centrale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *