Skip to content
Politică Video

Își pregătește Băsescu terenul pentru o revenire în forță? Bușoi: „Nu cred că bucureştenii mai pot fi păcăliţi” EXCLUSIV (VIDEO)

Își pregătește Băsescu terenul pentru o revenire în forță? Bușoi: „Nu cred că bucureştenii mai pot fi păcăliţi” EXCLUSIV (VIDEO)

Europarlamentarul liberal Cristian Bușoi este invitatul interviurilor Psnews din această săptămână.

Astfel, în cadrul interviului, eurodeputatul a vorbit despre o eventuală intrare în lupta pentru Primăria Capitalei a fostului președinte al României, Traian Băsescu.

(19:32-22:04)

Dan Bucura: Aţi vorbit de adversarul tradiţional al PNL-ului, PSD-ul, şi de lupta în ideea de a nu lăsa să acapareze Primăria Capitalei. Însă, în ultima vreme, tot mai des (pe surse, chiar şi vizibil), vedem că mai aveţi un adversar, şi anume Traian Băsescu. Se vorbeşte şi astăzi şi-ar strânge semnături şi probabil va intra în cursa electorală la Bucureşti. Cât de grav încurcă acest lucru candidatul PNL-ului, ţinând cont că, până la urmă, vorbim de o fragmentare a dreptei, în timp ce pe partea stângă e un pic mai multă linişte?

Cristian Buşoi: Am mai comentat o eventuală intrare în luptă a domnului Traian Băsescu la Primăria Capitalei şi atunci când eram eu în poziţia de a fi posibil candidat şi în cele două-trei ocazii când domnia sa mă ataca în mod direct şi cu un limbaj inadecvat pentru un om politic şi, mai ales, pentru un fost şef de stat. Nu mi-am schimabt părerea, cred că domnul Traian Băsescu este un politician expirat, cred că mesajul domniei sale nu mai poate sensibiliza un număr consistent de votanţi, nici din Bucureşti, nici la nivel naţional. Sigur că poate fi pentru dumnealui o oportunitate de a ieşi în faţă, de a arunca petarde, de a încerca să distorsioneze mesajele dintr-o bătălie electorală care cred că ar trebui, totuşi, să se concentreze mai degrabă către ce trebuie făcut pentru Bucureşti. Avem de rezolvat problema traficului, avem de înlocuit un sistem de încălzire depăşit, cu foarte multe pierderi,  avem de făcut ceva pentru sistemul de sănătate (eu îmi propusesem un mare spital, se va regăsi acest proiect şi în programul lui Ludovic Orban, dar şi alţi candidaţi, din Bucureşti şi din ţară au vorbit că avem nevoie de o infrastructură sanitară nouă care să rezolve problemele de sănătate), avem nevoie de politici de mediu. Or, cu intrarea aventuală a lui Traian Băsescu, cu siguranţă candidaţii nu vor mai dezbate aceste lucruri, ci vor răspunde la diverse teme false şi la atacuri pe care le va lansa dumnealui. Şi oricum, dacă doreşte să-şi termine cariera politică cu un rezultat de locul 3 sau 4 într-o bătălie pentru Bucureşti, este opţiunea domniei sale. Eu nu cred că are ce să spună bucureştenilor şi nu cred că bucureştenii mai pot fi păcăliţi încă o dată de Traian Băsescu.

ppe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *