Skip to content
Politică

Își va depune premierul Ciucă mandatul vineri? Răspunsul oferit de purtătorul de cuvânt al Executivului

Guvernul Romaniei Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a evitat să răspundă, joi seară, dacă prim-ministrul Nicolae Ciucă îşi va depune sau nu mandatul în cursul zilei de vineri, el rezumându-se să afirme că după şedinţa de Guvern va fi prezentat programul premierului.

”Prioritatea Guvernului la acest moment este legată de dialogul cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie, desigur, aprobarea actelor normative începând cu cel care vizează majorarea veniturilor angajaţilor din categoria personalului nedidactic, iar în legătură cu programul zilei de mâine, vom reveni după şedinţa de Guvern”, a declarat Dan Cărbunaru, joi seară, întrebat dacă vineri va demisiona premierul Nicolae Ciucă.

Ulterior, Cărbunaru a subliniat încă o dată că ”o să aflaţi” ce se va întâmpla vineri, în legătură cu decizia prim-ministrului de a-şi depune mandatul.

”Decizia domnului prim-ministru în legătură cu ceea ce se va întâmpla mâine, cu siguranţă o să o aflaţi”, a precizat Cărbunaru.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi la Sibiu, că procedurile pentru rotativa guvernamentală ar trebui să înceapă în cursul zilei de vineri, dar doar dacă se încheie greva din Educaţie. ”Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri”, a adăugat şeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

@2018 PSNews.ro. Toate drepturile rezervate.