Skip to content
Politică

Își va păstra Hunor onoarea? UDMR, singurul partid semnatar al moțiunii care nu va vota la vedere joi

epochtimes-romania.com

UDMR este singurul partid dintre cele care au semnat moțiunea de cenzură, care nu va vota la vede joi. Anunțul a fost făcut miercuri de președintele Partidului național Liberal (PNL), Ludovic Orban.

„În afară de UDMR, toate partidele semnatare vor vota la vedere, joi, la moțiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban.

Kelemen Hunor: Vom vota moţiunea de cenzură!

Amintim că liderul Uniunii Maghiare a reafirmat, luni, că formațiunea va susține la vot moțiunea de cenzură.

Suntem poate cei mai previzibili parlamentari, aşa vom face cum am spus, am semnat şi vom vota. Aşa am făcut şi în iunie. Nu s-a schimbat din mai absolut nimic şi în acest moment nu cred că mai sunt şanse de a schimba ceva. Lucrurile sunt foarte clare, vom semna moţiunea de cenzură. Nu cred că mai are acest guvern combustibil. S-a destrămat coaliţia, nu văd direcţia. Dacă ne uităm ce nu s-a întâmplat în lunile care au trecut altă concluzie nu pot să trag decât stop joc. Nu vreau să mai intru în detalii, ce proiecte de legi, cum s-a comportat Ministerul de Interne, ce proiecte sunt în parlament, în acest moment nu mai văd acel combustibil, acea rezervă”, spus Kelemen Hunor.

În opinia sa, executivul care va urma după moţiune va avea un mandat simplu, deoarece, fiind la putere pentru o perioadă scurtă de timp, nu mai poate face minuni. Cabinetul Vioricăi Dăncilă va avea de trecut, joi, testul politic în Parlament.

Orban mizează pe 244 de voturi

Opoziția liberală susține că se bazează pe voturile a 244 de aleși, în condițiile în care moțiunea se consideră adoptată cu 233 de voturi. Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că parlamentarii care au dezertat de la Pro România înapoi la PSD nu erau luați în calcul la votul pe moțiunea de cenzură. Orban a explicat că dintre semnatari ar putea lipsi trei, dar aceștia vor fi compensați de alți 10 parlamentari care au promis că vor vota moțiunea. Practic, Orban susține că opoziția mizează pe 244 de voturi la moțiune.

”În războiul mediatic care se poartă se vehiculează foarte multe informații, care nu au legătură cu realitatea. Domnii deputați Nasra și Itu n-au semnat moțiunea și nici nu au fost luați în calcul. Niciodată nu i-am luat calcul că vor semna moțiunea. În privința domnului Bota, dumnealui nu a dat nicio declarație că nu va vota moțiunea de cenzură, pentru că nu pui o semnătură și apoi nu mai semnezi. Nu cred că este atât de naiv domnul Bota să creadă că va fi susținut de PSD la președinția ASF. El a fost pus vicepreședinte ASF

Eu vă spun cum stăm cu calculele astăzi, direct. Noi avem 237 de semnături și până în momentul de față știm doar de un parlamentar care are probleme de sănătate. Mai există dubii asupra a doi parlamentari, dar mai avem promisiuni pentru încă 10 voturi din partea deputaților. Deci chiar dacă se vor pierde acele 3 voturi, cei care vor veni vor compensa și vor asigura succesul moțiunii de cenzură”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *