Skip to content
Politică

ISIS, noi amenințări. Un nou stat luat în vizor

businessinsider.com
" "

În ultima săptămână au avut loc atacuri teroriste revendicate de gruparea Stat Islamic în Spania și Rusia, însă jihadiști nu se lasă și fac noi amenințări la adresa statelor europene. O nouă țară este ținta lor, după cum ei înșiși declară.

Atacurile deja făcute, care au lăsat în urmă un bilanț mare de pierderi omenești și persoane rănite, nu sunt îndeajuns pentru extremiștii islamici, ce amenință acum Italia, relatează News.ro. Nu este prima oară când ISIS amenință Italia, în 2016 aceștia amenințând că vor ataca orașul Roma.

" "
" "

Următorul obiectiv este Italia„, este transmis de membri ISIS, citați de centrul de monitorizare a site-urilor jihadiste SITE.

Când va veni marea maree vor fi cucerite Bagdadul, Damascul, Ierusalimul, Ammanul, Constantinopolul, Teheranul şi Roma„, sunt vorbele pe care le-a transmis purtătorul de cuvânt al grupării, Abu Hassan al-Muhajir, când a apărut prima amenințare asupra Italiei.

Autoritățiile italiene au transmis că nu au nici o pistă care să indice vreo activitate teroristă, însă vor fi vigilenți la orice.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *