Skip to content
Politică

ISIS plănuiește noi atentate. Unde au de gând să atace teroriștii

" "

ISIS plănuiește noi atentate. Reţeaua avertizează că vor urma şi alte atentate în Bangladesh şi în ţările din regiune, iar atacurile vor continua până când legea islamică sharia va fi instituita în zonă,informează b1.ro.

Jihadiştii au avertizat, într-o inregistrare video, că atacul de săptămâna trecută de la Dhaka a fost doar o mică parte din ceea ce urmează.

" "
" "

La începutul clipului sunt prezentate imagini cu atacurile recente din Paris, Bruxelles şi Orlando, revendicate de reţeaua teroristă.

Militantul din filmare, care a vorbit în limbile engleză şi bengaleză, a avertizat că Bangladeshul că face acum parte dintr-un ”câmp de luptă mai mare”, unde se înfiinţează califatul pe care grupul l-a proclamat în 2014.

Mesajul de ameninţare vine după ce, vinerea trecută, bărbaţi înarmaţi au deschis focul şi au luat ostatici într-un restaurant dintr-o zonă cu misiuni diplomatice, în capitala Bangladeshului. 20 de civili, printre care 9 italieni, 7 japonezi, un american, un indian dar şi doi poliţişti au fost ucişi.

Autorităţile din Bangladesh neagă însă implicarea Statului Islamic în masacru şi susţin că atacatorii fac parte dintr-o grupare teroristă locală.

Presa locală a anunţat că forţele de ordine au confundat pe unul dintre ostatici cu un terorist, în timpul intervenţiei de la restaurant.

Poliţia a recunoscut că l-a identificat greşit pe ostatic, care a şi murit, însă nu a explicat cum s-a întamplat acest lucru.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *