Skip to content
Bihor Știri locale

IȘJ Bihor: Elevii vor primi gratuit cartele SIM pentru internet, cu valabilitate până la sfârşitul acestui an şcolar

Fanatik.ro

Elevii din Bihor vor primi, cu titlu gratuit, cartele SIM care să le permită accesul la traficul de date, ca urmare a unui parteneriat încheiat de Inspectoratul Şcolar şi un operator de telecomunicaţii. Parteneriatul a fost semnat, luni, cu compania Telekom, care va furniza 70.000 de cartele, care, prin intermediul directorilor de şcoli, a diriginţilor şi a învăţătorilor, se vor distribui în perioada următoare tuturor celor 65.000 de elevi din Bihor.

Cartelele vor avea o valabilitate până la sfârşitul acestui an şcolar, adică 31 august 2020. „Sper că acest parteneriat va sensibiliza şi administraţiile locale, în mobilizarea pentru achiziţionarea dispozitivelor necesare elevilor, pentru lecţiile online ori accesarea manualelor digitale”, declară şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar Bihor, Alin Novac Iuhas. De asemenea, 5.000 de cadre didactice vor primi, la rândul lor, acces gratuit la internet.

Potrivit datelor centralizate de IŞJ Bihor, însă, în judeţ sunt 7.700 de elevi care nu au laptopuri sau tablete pe care să le folosească.

Aproximativ 5.800 sunt din mediul rural. Căutăm soluţii pentru toţi. Am început discuţiile cu fiecare primar din localităţile unde sunt aceşti copii”, susţine Iuhas.

Pentru copiii orădeni provenind din familii cu probleme, Consiliul Local a decis, luni, să cumpere tablete, dispozitivele urmând să fie distribuite tot prin intermediul dascălilor.

S-a făcut o anchetă socială la nivel de municipiu şi din cei circa 3.000 de şcolari orădeni circa 400 nu au acasă un calculator sau o tabletă pentru că familiile din care provin, cu venituri mici, cu mulţi copii sau monoparentale nu îşi permit. Am hotărât să alocăm fonduri pentru ca aceşti şcolari să poată urma cursurile online la fel ca şi colegii lor”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Pentru că tabletele sunt inutile dacă elevii n-au acces la internet, IŞJ Bihor a căutat o soluţie şi la această problemă şi a găsit-o, cu ajutorul operatorului de telecomunicaţii Telekom. „Este un parteneriat semnat azi (n.red. luni), prin care vom pune la dispoziţia tuturor elevilor, cu titlu gratuit, o cartelă SIM care să le permită accesul la traficul de date”, a declarat inspectorul şcolar general.

În total, Telekom va furniza 70.000 de cartele, care, prin intermediul directorilor de şcoli, a diriginţilor şi a învăţătorilor, se vor distribui în perioada următoare la toţi cei 65.000 de elevi din Bihor. De asemenea, 5.000 de cadre didactice vor primi la rândul lor acces gratuit la internet

Cartelele vor avea o valabilitate până la sfârşitul acestui an şcolar, adică 31 august 2020. „Sper că acest parteneriat va sensibiliza şi administraţiile locale, în mobilizarea pentru achiziţionarea dispozitivelor necesare elevilor, pentru lecţiile online ori accesarea manualelor digitale”, a mai spus şeful IŞJ Bihor, scrie Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *