Skip to content
Politică

Islamist suspectat de implicare în 11 septembrie 2001, capturat în Siria de către rebeli sprijiniți de SUA

eurotv.md
" "

Un islamist suspectat de implicare în atentatele din SUA comise pe 11 septembrie 2001 a fost capturat în Siria de către un grup de rebeli sprijiniți de către Statele Unite ale Americii.

„Putem confirma că Mohammad Haydar Zammar, un cetăţean german de origine siriană, a fost capturat de partenerii din cadrul Forţelor Democratice Siriene (FDS) în cadrul operaţiunilor efectuate în Siria împotriva reţelei teroriste Stat Islamic”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării, citat de Mediafax.

" "
" "

Mohammad Zammar „a fost capturat în cursul unei operaţiuni unilaterale a grupului Forţele Democratice Siriene. Colaborăm cu partenerii noştri din cadrul FDS pentru a afla detalii. Capturarea acestui islamist evidenţiază ameninţarea reprezentată de organizaţia teroristă Stat Islamic şi de reţeaua de combatanţi străini”, a precizat reprezentantul Pentagonului.

Mohammad Zammar este suspectat că a participat la recrutarea unora dintre autorii atentatelor comise în oraşele americane New York şi Washington pe 11 septembrie 2001, inclusiv a lui Mohammed Atta. Comisia 11 Septembrie a stabilit că Mohammad Zammar a influenţat celula teroristă de la Hamburg, din care făcea parte Mohammad Atta.

Mohammad Zammar fusese arestat în Maroc în decembrie 2001 şi trimis în Siria, unde a fost condamnat pentru apartenenţă la mişcarea islamistă Fraţii Musulmani. A fost eliberat la începutul războiului civil din Siria.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *