Skip to content
Politică

Islamist suspectat de implicare în 11 septembrie 2001, capturat în Siria de către rebeli sprijiniți de SUA

eurotv.md

Un islamist suspectat de implicare în atentatele din SUA comise pe 11 septembrie 2001 a fost capturat în Siria de către un grup de rebeli sprijiniți de către Statele Unite ale Americii.

„Putem confirma că Mohammad Haydar Zammar, un cetăţean german de origine siriană, a fost capturat de partenerii din cadrul Forţelor Democratice Siriene (FDS) în cadrul operaţiunilor efectuate în Siria împotriva reţelei teroriste Stat Islamic”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării, citat de Mediafax.

Mohammad Zammar „a fost capturat în cursul unei operaţiuni unilaterale a grupului Forţele Democratice Siriene. Colaborăm cu partenerii noştri din cadrul FDS pentru a afla detalii. Capturarea acestui islamist evidenţiază ameninţarea reprezentată de organizaţia teroristă Stat Islamic şi de reţeaua de combatanţi străini”, a precizat reprezentantul Pentagonului.

Mohammad Zammar este suspectat că a participat la recrutarea unora dintre autorii atentatelor comise în oraşele americane New York şi Washington pe 11 septembrie 2001, inclusiv a lui Mohammed Atta. Comisia 11 Septembrie a stabilit că Mohammad Zammar a influenţat celula teroristă de la Hamburg, din care făcea parte Mohammad Atta.

Mohammad Zammar fusese arestat în Maroc în decembrie 2001 şi trimis în Siria, unde a fost condamnat pentru apartenenţă la mişcarea islamistă Fraţii Musulmani. A fost eliberat la începutul războiului civil din Siria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *