Israel/Hamas: Avioane de vânătoare israeliene au lovit mai multe poziţii ale Hezbollah

F 35 avion
Sursă foto: unsplash.com

Forţele aeriene israeliene au declarat duminica aceasta că au atacat din nou poziţii ale miliţiei pro-iraniene şiite Hezbollah în sudul Libanului în cursul unui raid în noaptea de sâmbătă spre duminică în care au fost implicate avioanele sale de vânătoare, informează DPA şi postul de televiziune israelian i24News.

Au fost vizate o clădire folosită de gruparea şiită şi alte infrastructuri în Taybeh şi Rab al-Thalathine, potrivit armatei israeliene, fără a preciza dacă atacul a făcut morţi şi răniţi, în timp ce aceste informaţii nu au putut fi verificate în mod independent. De la începutul războiului în Fâşia Gaza în luna octombrie, ca represalii la atacul fără precedent în comunităţile din sudul teritoriului israelian, Israelul a fost angajat în tiruri zilnice cu Hezbollah în zona de frontieră cu Libanul.

Miliţia şiită libaneză a declarat că Israelul trebuie să pună capăt complet războiului în Gaza împotriva aliatului său, gruparea islamistă palestiniană Hamas, pentru a înceta să tragă asupra Israelului. Intensitatea tirurilor de o parte şi de alta a frontierei a crescut recent în mod semnificativ, accentuând temerile că un posibil război deschis între Israel şi Liban ar putea escalada într-un conflict regional.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: