Israel-Hamas: Europol raportează o creştere a ameninţării teroriste în Europa după atacul Hamas asupra Israelului

Sursă foto: Twitter/ Europol

Riscul de atacuri teroriste în Europa a crescut după atacul lansat de Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie, a declarat vineri Europol pentru dpa.

Atacurile recente de la Bruxelles şi Paris au fost motivate de violenţele Hamas, a declarat Catherine De Bolle, directoarea Europol, vineri la Haga.

„Ameninţarea teroristă a crescut după ce Hamas a atacat Israelul şi după riposta Israelului în Fâşia Gaza”, a mai spus ea, precizând că grupurile jihadiste reprezintă cea mai mare ameninţare.

Europol a observat, de asemenea, puncte comune clare între gruparea islamistă Hamas, organizaţia Statul Islamic şi Al-Qaida.

Pentru Al-Qaida şi Statul Islamic, conflictul reaprins în Orientul Mijlociu reprezintă o oportunitate de a-şi spori din nou vizibilitatea pe plan internaţional, în timp ce Hamas vrea să-şi extindă influenţa dincolo de Palestina, a mai spus De Bolle.

Organizaţiile teroriste islamiste încurajează mai ales tinerii sau persoanele cu probleme de sănătate mintală să comită atacurile.

Internetul şi reţelele sociale sunt un instrument foarte important pentru ei, a spus De Bolle, precizând că imaginea făptaşilor care acţionează singuri trebuie corectată.

„Ei pot comite singuri atacurile, însă fac parte dintr-o comunitate pe internet”, a mai spus directoarea Europol.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: