Israel-Hamas: Israelul va opri războiul în Gaza doar după ce ostaticii vor fi eliberaţi, declară ministrul apărării

Sursă foto: Pinterest

Israelul nu va pune capăt războiului său în Fâşia Gaza până când Hamas nu va elibera ostaticii, a declarat luni la Washington ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, după ce Consiliul de Securitate al ONU a votat pentru o „încetare a focului imediată”, potrivit AFP.

„Nu avem dreptul moral să oprim războiul atât timp cât mai sunt ostatici în Gaza”, a declarat Yoav Gallant înaintea unei întâlniri cu consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, şi cu secretarul de stat american, Antony Blinken.

Guvernul israelian a apreciat luni că abţinerea SUA în timpul votării rezoluţiei ONU în favoarea unei încetări a focului năruie eforturile sale de război şi de eliberare a ostaticilor deţinuţi în Fâşia Gaza, premierul israelian Benjamin Netanyahu decizând în acest context să nu trimită o delegaţie israeliană aşteptată la Washington.

„Această retragere năruie atât efortul de război, cât şi eforturile vizând eliberarea ostaticilor, pentru că aceasta dă speranţe Hamas că presiunea internaţională îi va permite să obţină o încetare a focului fără eliberarea ostaticilor noştri”, susţine într-un comunicat biroul premierului Netanyahu.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: