Israel-Hamas/Ministerul Sănătăţii al Hamas anunţă 50 morţi în Gaza într-o lovitură israeliană asupra unei şcoli a ONU

Israel Gaza Hamas
Sursa foto: X

Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat că cel puţin 50 de persoane au fost ucise sâmbătă într-o lovitură israeliană asupra unei şcoli care adăpostea strămutaţi într-o tabără de refugiaţi gestionată de ONU, în nordul Fâşiei Gaza, relatează AFP.

Această lovitură s-a produs „în zorii zilei, la şcoala al-Fakhoura”, în tabăra de refugiaţi Jabaliya, a declarat pentru AFP un responsabil al ministerului.

În imaginile difuzate pe reţelele de socializare pot fi văzute cadavre, unele dintre acoperite de sânge, altele de praf, la etajele unei clădiri, unde au fost instalate saltele sub mesele la care învăţau elevii.

La începutul lui noiembrie, guvernul Hamas a anunţat peste 200 de morţi şi sute de răniţi în bombardamente israeliene asupra taberei de refugiaţi Jabaliya, în urma mai multor tiruri care s-au produs într-o perioadă de trei zile.

Jabaliya este cea mai mare tabără de refugiaţi din Fâşia Gaza, 80% dintre locuitori fiind refugiaţi sau descendenţi ai refugiaţilor care şi-au părăsit casele în 1948, la crearea statului Israel.

De soarta lor se ocupă agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), care gestionează cele opt tabere din Fâşia Gaza. La Jabaliya, UNRWA gestionează 26 de şcoli şi două centre sanitare, în timp ce un al treilea se află în împrejurimi.

Potrivit agenţiei ONU, cel puţin 71 de strămutaţi au fost ucişi şi 573 răniţi în timp ce se adăposteau în cele 154 de structuri deschise de ea în Fâşia Gaza.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: