Israel-Hamas/ Noi manifestaţii în Franţa pentru un ‘armistiţiu imediat’ în Gaza

Sursă foto: X

Mai multe mii de persoane au demonstrat sâmbătă în Franţa pentru a cere un „armistiţiu imediat” în Gaza, la iniţiativa colectivului naţional pentru o pace justă şi durabilă între palestinieni şi israelieni, relatează AFP.

La Paris, o procesiune de mai multe mii de manifestanţi a început marşul pe ploaie afişând o banderolă cu mesajul: „Stop masacrului în Gaza şi în Cisiordania, armistiţiu imediat”.

„Momentul este grav pentru prietenii noştri palestinieni”, a declarat presei Bertrand Heilbronn, preşedintele asociaţiei France Palestine Solidarité.

Descriind „suferinţe indescriptibile pentru poporul palestinian” şi cerând „sfârşitul bombardamentelor”, „ofensivelor terestre” şi „ridicarea blocadei” asupra Gaza, militantul pentru cauza palestiniană a criticat „poziţia indescifrabilă” a executivului francez, „care face ruşine ţării noastre”.

„Franţa trebuie să facă apel imediat la o încetare a focului pentru ca armele să tacă”, a spus la rândul ei Sophie Binet, secretarul general al sindicatului CGT, unul dintre cele mai importante din Franţa.

La Marseille, la marş au participat câteva sute de persoane, care au ţinut un minut de reculegere pentru victimele palestiniene.

La Toulouse, un cortegiu a reunit în cursul dimineţii între 1.200 de persoane, potrivit prefecturii, şi 4.000, potrivit CGT.

După un prim val de interdicţii, mai multe manifestaţii de susţinere a palestinienilor au avut loc în Franţa, în special pe 4 şi pe 11 noiembrie, după declanşarea războiului dintre Israel şi Hamas în urma atacului mişcării islamiste din Israel de pe 7 octombrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: