Israel-Hamas: Refugiu ONU lovit în Gaza: ”Încălcare flagrantă a regulilor” războiului (oficial al Naţiunilor Unite)

Sursă foto: Twitter (X) / @UNLazzarini

Loviturile împotriva unui refugiu al ONU din Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, destinat persoanelor care şi-au părăsit locuinţele, constituie o „încălcare flagrantă a regulilor fundamentale ale războiului”, a declarat miercuri un responsabil al Naţiunilor Unite, citat de AFP.

Un centru de formare devenit adăpost „este marcat în mod clar ca structură a ONU, iar coordonatele sale au fost comunicate autorităţile israeliene”, susţine pe X (ex-Twitter) Philippe Lazzarini, şeful agenţiei Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), estimand că bilanţul de nouă morţi anunţat de un alt responsabil ONU este „probabil mai mare”.

„Două obuze de tancuri au lovit o clădire care găzduieşte 800 de persoane – 9 morţi şi 75 răniţi”, a declarat Thomas White, directorul pentru afacerile UNRWA în Gaza, pe X (fostul Twitter), citat de Reuters.

„Luptele se intensifică în Khan Younis (…) Centrul de instruire UNRWA care găzduieşte 10.000 de persoane strămutate tocmai a fost lovit – clădirile sunt în flăcări şi victimele sunt numeroase”, transmisese el anterior pe aceeaşi reţea de socializare.

După ce a vizat nordul Fâşiei Gaza, ofensiva Israelului în enclava palestiniană – menită să distrugă Hamas după atacul său sângeros din sudul statului israelian din 7 octombrie – se concentrează în prezent asupra Khan Younis (sud) şi în special în partea de vest a oraşului, care găzduieşte centrul URNRWA, precum şi spitalele Nasser şi Al-Amal.

Întrebată despre incendiul care a afectat centrul UNRWA, armata israeliană a spus că zona este în general o bază importantă pentru combatanţii Hamas.

„Desfiinţarea structurii militare a Hamas din vestul oraşului Khan Yunis se află în centrul logicii operaţiunii”, au adăugat Forţele de apărare israeliene (IDF), potrivit Reuters.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: