Israel-Hamas/ Turcia va încerca să reconstruiască Fâşia Gaza dacă se obţine un armistiţiu, promite Erdogan

Recep Tayyip Erdogan / Facebook Recep Tayyip Erdogan
Sursa foto: Facebook / Recep Tayyip Erdogan

Turcia va face eforturi de a reconstrui infrastructura deteriorată, spitalele şi şcolile din Gaza dacă se ajunge la un armistiţiu, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan potrivit relatărilor de sâmbătă ale media turce, relatează Reuters.

„Dacă se ajunge la un armistiţiu, vom face orice este necesar pentru a compensa distrugerea provocată de Israel”, le-a spus Erdogan ziariştilor în avionul cu care revenea de la Berlin, unde a avut convorbiri cu liderii germani.

„Vom face eforturi să reconstruim infrastructura deteriorată în Gaza şi să reconstruim şcolile, spitalele distruse, facilităţile de furnizare a apei şi energiei”, a mai spus el, potrivit Haber.

Anterior în cursul săptămânii Erdogan i-a cerut premierului israelian Benjamin Netanyahu să anunţe dacă are arme nucleare şi a reluat din nou subiectul sâmbătă în discuţia cu jurnaliştii, făcând apel la organizarea de inspecţii nucleare.

„Noi Turcia, facem acest apel. Armele nucleare ale Israelului trebuie inspectate fără nicio îndoială înainte de a fi prea târziu. Vom monitoriza acest lucru”, a spus el.

Erdogan a mai spus că familiile israelienilor ţinuţi ostatici de Hamas i-au trimis o scrisoare prin care i-au cerut să intervină pentru a asigura eliberarea lor şi a spus că serviciile de informaţii turce au fost activate pentru a analiza această chestiune.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL