Israel-Hamas/ Un acord de încetare a focului şi eliberare a ostaticilor e mai aproape ca oricând

Sursă foto: The Times Of Israel

Un acord între Israel şi Hamas de încetare a focului şi eliberare a ostaticilor din Fâşia Gaza este mai aproape ca oricând, susţine purtătorul de cuvânt al Consiliului securităţii naţionale al preşedinţiei americane, John Kirby, a consemnat miercuri AFP.

„Celor două părţi li s-a făcut o propunere bună şi amândouă trebuie să o accepte pentru a putea pune în aplicare” acordul de încetare a focului şi eliberare a ostaticilor, a declarat presei responsabilul american.

Administraţia preşedintelui Joe Biden face de câteva săptămâni presiuni asupra guvernului premierului israelian Benjamin Netanyahu să accepte un armistiţiu. Marţi, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a cerut pentru prima oară public Iranului şi Israelului să evite o „escaladare” a conflictului în plan regional.

„Mai întâi, nu vrem să vedem atacuri şi vom continua să lucrăm pe canalele diplomatice pentru detensionarea situaţiei”, a mai spus miercuri John Kirby. Însă „vă pot spune în mod sigur că Statele Unite sunt şi vor rămâne în poziţia de a ajuta Israelul să se apere cu o întreagă gamă de capacităţi militare”, a adăugat acesta, în contextul în care Pentagonul a anunţat desfăşurarea în Orientul Mijlociu de nave de luptă şi avioane de luptă suplimentare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: