Israel-Hamas: Un important oficial ONU cere ţărilor UE să intensifice evacuările medicale din Gaza

Sursa foto: X

Un important oficial al ONU care coordonează eforturile umanitare din Fâşia Gaza a cerut joi statelor membre UE să intensifice evacuarea medicală a pacienţilor din Fâşia Gaza, relatează dpa.

Peste 12.000 de civili palestinieni care nu pot fi trataţi în Fâşia Gaza trebuie evacuaţi, a declarat Sigrid Kaag, coordonatoare ONU a răspunsului umanitar şi de reconstrucţie în Gaza, pentru jurnalişti la Bruxelles.

Subliniind eforturile Italiei şi ale altor ţări UE, Kaag a afirmat în acelaşi timp că nu este corect să se aştepte ca doar Egiptul, Qatarul şi Emiratele Arabe Unite să primească pacienţi.

„Este foarte bine, uman, şi cred, practic din punct de vedere operaţional să se colaboreze cu (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) şi cu alţii pentru a facilita acest proces”, a mai spus Kaag.

Fostul vicepremier al Olandei se află la Bruxelles pentru a informa miniştrii de externe ai UE cu privire la situaţia din Gaza şi cele mai urgente nevoi umanitare ale populaţiei palestiniene.

Subliniind importanţa unui acord de încetare a focului în Gaza, Kaag a spus că ajutorul umanitar este extrem de important.

Kaag a mai spus că restabilirea serviciilor de bază precum electricitatea, aprovizionarea cu apă şi îndepărtarea molozului se poate face rapid în circumstanţele potrivite unei încetări a focului.

Cu toate acestea, reconstrucţia Fâşiei Gazei reprezintă o provocare majoră în condiţiile în care nivelul distrugerilor este fără precedent. Între şcoli şi spitale, „întreaga infrastructură socială a fost grav afectată, deteriorată sau nu mai poate fi folosită”, a mai spus ea

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: