Skip to content
Internațional

Israel: Pregătiri pentru imunizarea populaţiei şi cu a patra doză de vaccin anti-COVID

wsj.com

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Salman Zarka, a precizat că ţara se pregăteşte să pună la dispoziţie şi o a patra doză, din cauza noilor variante contagioase. Israel are în prezent mai mult de 2,5 milioane de cetăţeni imunizaţi cu trei doze de vaccin anti-COVID.

O altă etapă de vaccinare cu a patra doză de vaccin va fi necesară pentru cei deja imunizaţi, pentru a ţine pasul cu variantele noi de coronavirus, a spus Zarka, şeful grupului special creat pentru a coordona lupta Israelului împotriva pandemiei de COVID-19.

Două treimi din populaţia israeliană este deja vaccinată cu două doze, dar oficialii din domeniul sănătăţii cred că varianta Delta va duce la o creştere considerabilă a numărului de cazuri şi a spitalizărilor în toamnă.

Aşa va fi viaţa noastră de acum înainte, în valuri”, a adăugat Zarka, potrivit adevarul.ro. El crede că dozele de rapel speciale pentru noile variante ale coronavirusului ar putea fi gata până la sfârşitul anului 2021 sau începutul anului 2022.

Anterior, acesta a declarat că dozele de rapel ar trebui făcute o dată pe an sau la cinci-şase luni distanţă. Israelul a fost printre primele ţări care au oferit a treia doză de vaccin populaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *