Israelul a întreprins cel mai amplu raid din ultimii ani la Ramallah, în Cisiordania

Soldati Israileni
Sursa foto: Facebook/ Israel Defense Forces

Forţele israeliene au făcut un raid peste noapte în capitala administrativă palestiniană, Ramallah, în Cisiordania ocupată, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiaţi în timpul celei mai mari operaţiuni de acest fel din ultimii ani, au declarat luni surse palestiniene citate de Reuters.

Armata israeliană a declarat că în timpul acţiunii a izbucnit o confruntare între palestinienii care aruncau cu pietre şi bombe incendiare şi soldaţii israelieni, care au răspuns cu focuri reale.

Martori din Ramallah au declarat că forţele israeliene au venit cu zeci de vehicule militare în oraş, unde este sediul Autorităţii Palestiniene, care este condusă de preşedintele Mahmoud Abbas şi care exercită o autonomie limitată asupra unor părţi din Cisiordania.

Ministerul palestinian al Sănătăţii a declarat că forţele israeliene l-au împuşcat şi ucis pe Mustafa Abu Shalbak, în vârstă de 16 ani, în timp ce făceau un raid în tabăra de refugiaţi Amari.

Agenţia palestiniană de ştiri WAFA a declarat că au izbucnit confruntări când forţele israeliene au luat cu asalt tabăra, „în timpul cărora s-a tras cu gloanţe reale asupra tinerilor palestinieni”, rănindu-l pe Abu Shalbak în gât şi în piept.

Armata israeliană a declarat că forţele de securitate au desfăşurat o operaţiune antiteroristă de şase ore în tabără, prinzând doi suspecţi căutaţi, interogându-i pe alţii şi confiscând „materiale de incitare răspândite de Hamas”.

„În timpul operaţiunii, s-a desfăşurat o revoltă violentă, în care suspecţii au aruncat cu pietre şi cocktailuri Molotov asupra forţelor de securitate israeliene, care au răspuns cu focuri reale. A fost identificată o victimă”, a precizat armata israeliană.

Un ofiţer al poliţiei de frontieră israeliene a fost rănit uşor în timpul confruntărilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: