Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah: Operațiunea militară se va intensifica

Soldati Israileni
Sursa foto: Facebook/ Israel Defense Forces

Ministrului israelian al Apărării a anunţat joi, într-un comunicat, că „trupe suplimentare„ vor participa la luptele terestre de la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde operaţiunile militare „se vor intensifica”, informează AFP, potrivit Agerpres. 

„Trupe suplimentare vor intra” în oraşul Rafah şi „activitatea (militară) se va intensifica”, a declarat miercuri Yoav Gallant, în timpul unei vizite pe teren în zonă, potrivit acestui comunicat.

Capitalele internaţionale au exprimat îngrijorări în legătură cu o operaţiune terestră de amploare în această localitate de frontieră cu Egiptul, unde sunt blocaţi sute de mii de civili, locuitori şi oameni strămutaţi acolo de lupte.

Trupele israeliene au început săptămâna trecută să ocupe estul oraşului Rafah, care a devenit ultimul refugiu pentru locuitorii din Gaza, în ciuda avertismentelor din partea organizaţiilor pentru drepturile omului şi a unei părţi a comunităţii internaţionale că acest asalt va înrăutăţi şi mai mult viaţa populaţiei palestiniene, şi aşa foarte grea.

Aproximativ 450.000 de oameni au fugit din Rafah din 6 mai, potrivit Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA), în timp ce tancurile israeliene au pătruns marţi în vestul oraşului.

Preşedintele SUA şi-a exprimat recent dezacordul faţă de o incursiune pe scară largă, până la punctul că a ameninţat că va opri livrarea de armament către Israel.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: