Skip to content
Politică

Israelul dorește o colaborare cu România. Despre ce este vorba

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a declarat luni că ţara sa este interesată de o colaborare cu România în mai multe domenii, printre care cibernetica, agricultura, industria şi sănătatea, potrivit agerpre.ro.

România se bucură în Israel de un loc de cinste, ca un stat care a păstrat şi a dezvoltat de-a lungul anilor relaţii bune, de calitate cu Statul Israel. În ultimele decenii aceste relaţii îşi găsesc expresia în comerţ, ştiinţă, economie şi diverse cooperări„, a declarat Reuven Rivlin, în declaraţia comună cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a elogiat sprijinul preşedintelui Iohannis pentru dezvoltarea relaţiilor cu Israel.

Deja noi colaborăm în domenii strategice şi de apărare. Israelul este interesat şi se va bucura să lărgească colaborările în domeniile ciberneticii, agriculturii, industriei, sănătăţii”, a spus preşedintele israelian.

Reuven Rivlin s-a declarat convins că România va continua să activeze cu fermitate în controlul unor fenomene precum antisemitismul, xenofobia şi ura, în contextul preluării preşedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului.

De asemenea, el a vorbit despre situaţia din regiune, susţinând că Iranul constituie încă un pericol pentru Statul Israel.

Statul Israel este îngrijorat de ultimele desfăşurări în Orientul Mijlociu. Iranul constituie încă un pericol real pentru pacea Israelului, direct sau indirect”, a susţinut Reuven Rivlin.

El a amintit că în urmă cu o săptămână un lider iranian „a negat cu fermitate dreptul la existenţă al Statului Israel”.

„Aceste ameninţări adâncesc suspiciunea şi teama în întregul Orient Mijlociu, continuă să poziţioneze Iranul ca un factor subversiv care periclitează securitatea regională”, a completat preşedintele Israelului.

Preşedintele Iohannis efectuează o vizită de stat în Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *