Israelul intenţionează să aducă mai mulţi muncitori străini, inclusiv din Moldova, pentru sectorul construcţiilor

Sursă foto: wall-street.ro
Sursă foto: Unsplash

Israelul intenţionează să aducă aproximativ 70.000 de muncitori străini din China, India şi din alte ţări, inclusiv din Republica Moldova, pentru a-şi stimula sectorul construcţiilor, care a fost în mare parte îngheţat după atacul Hamas din 7 octombrie, a relatat luni presa, citând un oficial guvernamental, informează Reuters

Yehuda Morgenstern, directorul general al Ministerului Construcţiilor şi Locuinţelor, a declarat pentru cotidianul financiar Calcalist că un plan de creştere a cotei de muncitori străini în construcţii de la 50.000 la 70.000 va fi aprobat de guvern în zilele următoare.

În noiembrie, cota a fost majorată deja de la 30.000 la 50.000 pentru a ajuta sectorul locuinţelor, care suferă de lipsă de forţă de muncă de când aproximativ 80.000 de muncitori palestinieni au primit interdicţie de a mai intra în Israel în urma atacului Hamas asupra Israelului.

„Există un deficit în sectorul forţei de muncă. Din acest motiv, ritmul de construcţie per clădire în Israel a crescut la 34 de luni, de la 30 în 2021 şi 27 de luni în 2014”, a declarat Morgenstern.

Aproximativ 20.000 de muncitori străini, a spus Morgenstern, vor fi aduşi fără acorduri bilaterale cu ţările de origine. În total, muncitorii vor veni din China, India, Sri Lanka şi Republica Moldova, a spus el, 10.000 fiind aşteptaţi să sosească chiar în primul trimestru.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: