Israelul îşi „extinde” operaţiunea din Gaza, potrivit armatei

Sursă foto: Wikipedia

Armata israeliană a declarat că îşi „extinde” operaţiunea în Fâşia Gaza, relatează Agenţia France-Presse, preluată de The Guardian.

Israelul a avertizat locuitorii din cea mai mare tabără de refugiaţi din Gaza, Jabalia, şi dintr-o tabără de coastă din apropiere să plece, în timp ce armata a declarat duminică că îşi „extinde activităţile operaţionale în alte cartiere” din Gaza.

Duminică, după bombardamente intense, un jurnalist AFP aflat pe teren a văzut coloane de fum ridicându-se din Jabalia, în nordul Gaza.

Un oficial sanitar al Hamas a declarat că peste 80 de persoane au fost ucise în două lovituri asupra Jabalia, sâmbătă, inclusiv asupra unei şcoli ONU care adăpostea persoane strămutate.

Videoclipuri de pe reţelele de socializare verificate de AFP arătau cadavre acoperite de sânge şi praf pe podeaua unei clădiri, unde saltelele fuseseră prinse sub mesele şcolii.

Armata israeliană a declarat că Jabalia se numără printre zonele vizate, trupele „vizând teroriştii şi lovind infrastructura Hamas”. Fără a menţiona loviturile, armata israeliană a declarat că „un incident în regiunea Jabalia” era în curs de examinare.

Şeful ONU pentru drepturile omului, Volker Turk, a condamnat duminică presupusa lovitură asupra şcolii ca fiind „îngrozitoare”, adăugând că „evenimentele îngrozitoare din ultimele 48 de ore din Gaza sunt de neînchipuit”.

Luni, agenţia palestiniană de ştiri Wafa a declarat că spitalul indonezian de lângă Jabalia a fost, de asemenea, bombardat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: