Israelul își extinde ordinele de evacuare în Gaza, după ce a bombardat o școală transformată în adăpost

Sursa foto: MAHMUD HAMS

Armata israeliană a ordonat mai multe evacuări în sudul Gazei duminică dimineața, după atacul aerian mortal asupra unei școli transformate în adăpost. Cel puțin 80 de palestinieni au murit, potrivit autorităților locale de sănătate. Israelul a transmis că a vizat un post de comandă militant și a ucis cel puțin 19 luptători Hamas.

Israelul a ordonat în mod repetat evacuări în masă, după ce trupele sale s-au întors în zonele puternic distruse unde s-au luptat anterior cu militanții palestinieni. Marea majoritate a populației Gaza, de 2,3 milioane de oameni, a fost strămutată de războiul care durează de 10 luni, adesea de mai multe ori, scrie Independent.

Sute de mii de oameni s-au înghesuit în tabere de corturi, în condiții grele, cu puține servicii publice sau au căutat adăpost în școli precum cea lovită sâmbătă. Palestinienii spun că nicăieri în teritoriul asediat nu se simt în siguranță.

Cele mai recente ordine de evacuare se aplică zonelor din Khan Younis, inclusiv unei părți a unei zone umanitare declarate de Israel, din care IDF spune că au fost lansate rachete. Israelul acuză Hamas și alți militanți că s-au ascuns printre civili și că au lansat atacuri din zone rezidențiale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: