Israelul îşi multiplică atacurile în Fâşia Gaza. Războiul poate dura „multe luni”

Sursa foto: The Times of Israel

Armata israeliană îşi multiplică miercuri atacurile în Fâşia Gaza, în cadrul operaţiunii împotriva Hamas care ar mai putea dura „multe luni”, relatează AFP.

Într-un nou semn al unei regionalizări tot mai puternice a conflictului, Statele Unite au interceptat la Marea Roşie drone şi rachete trase de către rebelii huthi, care ameninţă interese israeliene, în semn de ”susţinere” a Fâşiei Gaza.

În acest teritoriu palestinian, forţele israelinee ”luptă la Khan Yunis” (sud) şi îşi ”extind” operaţiunile în tabere de refugiaţi din centru, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.

Armata a dat un ordin de evacuare locuitorilor taberei de refugiaţi al-Bureij (centru) şi din zonă. Unii au fugit deja la Rafah, unde au sosit cu bagaje stivuite pe capota maşinilor lor, potrivit AFP.

Peste 240 de persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii al Hamas. Cadavre ale unor palestinieni au fost transportate cu un camion către o groapă comună la Rafah, unde au fost îngropate, potrivit unui jurnalist AFP aflat la faţa locului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL