Israelul neagă că a cerut OMS să golească un depozit cu ajutoare medicale din Gaza

Sursa foto: Facebook

Armata israeliană a negat marţi că a cerut Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să golească în termen de 24 de ore un depozit cu ajutoare medicale din sudul Fâşiei Gaza, aşa cum a susţinut secretarul general al organizaţiei, transmite AFP.

„Astăzi, OMS a primit o notificare de la Forţele de apărare ale Israelului pentru a ne scoate proviziile din depozitul nostru medical din sudul Fâşiei Gaza în 24 de ore deoarece operaţiunile la sol îl vor face inutilizabil”, a anunţat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, pe reţeaua de socializare X ( fost Twitter).

„Solicităm Israelului să retragă acest ordin şi să ia toate măsurile posibile pentru a proteja civilii şi infrastructura civilă, inclusiv spitalele şi instalaţiile umanitare”, a adăugat el.

Organismul din cadrul Ministerului israelian al Apărării care supraveghează activităţile civile din Teritoriile Palestiniene (Cogat) a răspuns, tot pe X:

„Adevărul este că nu am cerut evacuarea depozitelor şi am făcut acest lucru clar şi în scris oficialilor relevanţi ai ONU. Ne aşteptăm ca un oficial ONU să fie cel puţin exact (în cuvintele sale)”, a spus Cogat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: