Skip to content
Internațional

Israelul revine la restricții. Ce măsuri au fost anunțate

Inquam Photos/George Calin

Israelul, țara cu cel mai mare procent al populației vaccinate, revine la restricțiile dure anti-COVID-19.

Marți, Guvernul Israelului a încheiat o întâlnire de trei ore, în urma căreia a anunțat o nouă listă de restricții, pe fondul valului de infectări cu varianta Delta:

– purtatul măștii redevine măsură obligatorile la evenimente cu peste 100 de persoane;

– accesul la evenimente cu sub 100 de persoane se va putea face doar cu dovada vaccinării.

De asemenea, guvernul israelian recomandă companiilor să faciliteze munca de acasă, pentru angajați, iar instituțiile vor funcționa cu 50% din numărul de angajați la birou.

Tot marți, guvernul a anunțat 18 țări din zona roșie, din care turiștii, în cazul în care vin de acolo, vor trebui să treacă o carantină timp de o săptămână. Măsura se va aplica și pentru nevaccinați, și pentru vaccinați, din data de 11 august, informează b1tv.ro.

Înainte de a semna noile restricții, premierul Naftali Bennett s-a adresat liderii tututor partidelor din coaliție, cărora le-a transmis că ar trebui impuse noi restricții, pe fondul creșterii numărului de infectări.

Mobilizare s-a anunțat și de la Ministerul Apărării. Ministrul Benny Gantz a semnat un ordin de apel pentru 1.000 de rezerviști.

Din aprilie până la începutul lunii iulie 2021, numărul noilor cazuri de COVID-19 a fost nesemnificativ în Israel, aproape de zero. Cifrlee au început să crească semnificativ în ultimele săptămâni, când zilnic, au început să fie raportate între 1.000 și 4.000 de noi cazuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *