Israelul trece la faza a treia a războiului din Gaza. „Va mai dura cel puţin şase luni”

Hamas
Sursa foto: Sulaiman Ahmed

Israelul îşi retrage unele trupe din Fâşia Gaza pentru a trece la operaţiuni mai bine ţintite împotriva Hamas – faza a treia a războiului, care ar putea dura cel puţin şase luni, a declarat luni un oficial israelian.

Oficialul citat de Reuters a precizat că retragerea îi priveşte pe rezervişti – în condiţiile în care Israelul a recrutat 300.000 de rezervişti pentru război – şi este menită să „reenergizeze economia israeliană”. El a mai explicat că o parte din trupele retrase din Gaza vor fi pregătite pentru rotaţie la graniţa nordică cu Libanul, unde militanţii Hezbollah au aproape zilnic schimburi de tiruri cu Israelul în semn de solidaritate cu palestinienii.

Israelul a avertizat că, dacă Hezbollah nu se retrage, se prefigurează un război total în Liban. Atât Hamas, cât şi Hezbollah sunt susţinute de Iran, ai cărui aliaţi din Siria, Irak şi Yemen au desfăşurat, de asemenea, atacurii împotriva Israelului. „Situaţia de pe frontul libanez nu va fi lăsată să continue. Această perioadă de şase luni care urmează este un moment critic”, a declarat oficialul pentru Reuters, potrivit News.ro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: