Skip to content
Politică

Isteria fake news atinge noi culmi: a fost votată PRIMA lege din lume

observator.tv

Isteria mondială din jurul știrilor false („fake news”) atinge noi culmi: a fost votată PRIMA lege din lume pe acest subiect.

Este vorba despre Parlamentul Malaysiei, care a votat luni în favoarea primei legi din lume împotriva ştirilor false, proiectul anti-fake news urmând să fie aprobat de Senat în cursul acestei săptămâni şi să intre în vigoare curând.

" "

Persoanele care publică sau răspândesc informaţii înşelătoare vor fi sancţionate cu amenzi de până la 123.000 de dolari sau cu până la şase ani de închisoare, scrie site-ul Variety.com, preluat de News.ro.

Această lege va fi aplicată şi pentru ştiri false provenite din străinătate, dacă acestea afectează Malaezia sau cetăţenii ţării.

Legiuitorii din opoziţie susţin că această lege nu respectă dreptul la libertatea de exprimare şi are scopul de a reduce la tăcere persoanele care critică guvernul într-un an electoral. Opoziţia a avut succes în amendarea proiectului, astfel încât sancţiunea cu închisoarea să fie redusă de la 10 la 6 ani.

„Această lege are obiectivul de a proteja publicul de răspândirea ştirilor false, în timp ce permite libertatea de exprimare, aşa cum este garantat acest drept de Constituţie”, a spus, pe de altă parte, ministrul Azalina Othman Said.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *