Skip to content
Sport

Isteria ”Game of Thrones”, la apogeu: hackerii au furat scenariul unui episod nedifuzat

Playtech.ro

Postul de televiziune prin cablu HBO a fost victima unui atac informatic comis de un grup de pirați cibernetici, care au furat mai multe conținuturi exclusive, au anunțat pentru AFP, luni, 31 iulie, reprezentanții companiei. Potrivit mai multor publicații americane, scenariul unui episod din serialul „Game of Thrones” se află printre conținuturile furate de hackeri.

HBO nu a precizat natura conținuturilor piratate în urma acestui atac cibernetic, dar a dezvăluit într-o declarație transmisă pentru AFP că printre fișierele furate se află programe difuzate de acest post TV.

„Colaborăm cu autoritățile și cu companii externe specializate în securitatea online”, au declarat reprezentanții postului HBO, parte a grupului Time Warner, informează Agerpres.

 

Potrivit mai multor publicații americane, pirații cibernetici au furat episoade noi din serialele „Ballers” și „Room 104”, dar și scenariul celui de-al patrulea episod din cel de-al șaptelea sezon al serialului „Game of Thrones”, care încă nu a fost încă difuzat de postul american, potrivit sursei citate.

Un jurnalist de la AFP a primit duminică, la fel ca mai mulți jurnaliști din presa americană, un mesaj electronic expediat de la o adresă online rămasă neidentificată, în care se afirma că „cel mai mare furt digital” era „în plină derulare” și propunea destinatarilor conținuturi inedite din „Game of Thrones”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *