Skip to content
Media Societate

Istoricul Dumitru Preda, fost ambasador al României în Franța, prezent la Gala “100 de ani în presa românească”

Joi, 20 decembrie 2018, ora 18.00, are loc la Palatul Patriarhiei din Bucureşti Gala “100 de ani în presa românească”, eveniment organizat de PSNews, cu sprijinul Primăriei Capitalei București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

Evenimentul, realizat cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, onorează memoria tuturor celor care s-au jertfit pentru poporul român, a celor care au luptat împotriva cenzurii, a celor care au realizat Unirea, a celor 100 de ani de presă despre România şi români, oriunde s-ar afla ei.

În cadrul galei va lua cuvântul și Dumitru Preda, istoric și fost ambasador al României în Franța, care va ține un discurs despre rolul presei și legătura specială a României cu Franța.

De altfel, facem precizarea că în cadrul galei va fi prezentat în premieră filmul documentar “Marea Unire şi presa vremii”. Documentarul tratează perioada premergătoare înfăptuirii Marii Uniri, mediatizarea actului Unirii, precum și ecourile și reacțiile din presa de limba română și din presa străină legate de Marea Unire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *