Skip to content
Politică

Istoricul Marius Oprea, dezvăluiri incendiare: PLUS, partidul creat în sufrageria unui securist

pressone.ro

Într-un amplu editorial, istoricul Marius Oprea dezvăluie cine se află în spatele liderilor PLUS, dar şi ce planuri are fostul şef de facto al SRI, Florian Coldea, de la pune mâna pe USR. Potrivit autorului, „eminenţa cenuşie” din spatele PLUS, unul din fondatorii partidului, este fiul unui anchetator al Securităţii, fostul maior de la Direcţia de cercetări penale, Alexandru Iordache.

Dacian Cioloş, ‘terist’ la Filajul Securităţii, – sub protecţia miliţianului Virgil Ardelean, ‘Vulpea’ care a ajuns şef la ‘doi şi-un sfert’ după ’89 – a supravegheat casa disidentei Doinei Cornea„, scrie Marius Oprea în editorialul semnat pentru Mediafax, adăugând că Raluca Prună a fost, pe faţă, ucenica ”gândirii” lui Coldea, sprijinind SRI-ul să rămînă ”organ de cercetare penală”.

Oprea dezvăluie că un alt ministru ”tehnocrat” al ”teristului” Cioloş de la Filajul Securităţii a fost Vlad Voiculescu, de la Sănătate: a fost bursier al Institutului Aspen, a cărui filială în România a fost creată de Nic Voiculescu, cel mai mare ”lobbyist” pe piaţa medicamentelor din România, văr primar cu tatăl lui Vlad Voiculescu, informator al Securităţii.

Scenariul lui Coldea, pentru a pune mîna pe USR: ”Uitaţi de Nicuşor!” şi eşecul Roxanei Wring, şefa filialei USR a Bucureşti, dovedită colaboratoare a securităţii

Am mai scris deja despre cum a luat fiinţă partidul PLUS, în sufrageria unui fost anchetator al Securităţii, Alexandru Iordache. Nu e un accident, ci, în opinia mea, un păcat originar şi o ”marcă” nu a unui partid ori ”alianţe”, ci a unui nou curent în politică. Acesta se vrea ”nou”, dar nu e, ”curat”, dar nu e, ”fără hoţie”, dar… nu e decît un ochean întors, prin care se poate vedea în depărtare silueta unui securist, sub un cer cenuşiu„, scrie Oprea.

PLUS, partidul creat în sufrageria unui securist

Alexandru Iordache, fostul colonel de la cercetările penale ale Securităţii din Calea Rahovei, în mintea căruia s-a născut ideea partidului PLUS, a fost suficient de precaut încît să-şi dea seama că el n-are ce să caute în politică. Şi-a împins din spate ”beizadeaua”, pe Adrian, aşa cum aveau să facă mai mulţi.

Acesta e genul de tînăr care are nevoie de imunitate parlamentară: abia a fost scăpat de tată (care înainte să se retragă ca notar, a fost consilier atît la Justiţie, cît şi în MAI) de un dosar penal, după accidentarea unui poliţist. Aşa că Adrian Iordache a ajuns vicepreşedintele partidului PLUS.

La fel ca şi soţia lui Iulia, fiică tot de securist. Nu e poveste şi nici ficţiune: despre această poveste sordidă a ”clanului Iordache” aş putea scrie o carte, inclusiv cu capitole poliţiste cu mafia arabă şi contrabandă, folosindu-se ca paravan persoane cu handicap (nevăzători). Am dovezi pentru toate.

Sunt, însă, o mulţime de date care arată că prea mulţi dintre liderii alianţei, prezenţi pe liste, ori deja prin funcţii sînt fii şi nepoţi de securişti, că părinţii, unchii şi mătuşile lor au avut legături directe cu Securitatea şi moştenitorii ei, sau sînt oameni de afaceri în strînsă conexiune cu ”serviciile”. Pe care şi ei înşişi, useriştii, le-au sprijinit direct, şi nu că asta ar fi ceva rău, dar au făcut-o prin acţiuni la limita legii şi care n-au nimic cu apărarea securităţii României.

Într-un alt plan, al valorilor, Alianţa USR-PLUS este în esenţă o formaţiune politică într-adevăr ”tînără”, reprezentînd aripa întinerită a ideologiei marxiste, care perpetuează ateismul militant şi care a înlocuit ”lupta de clasă” cu lupta împotriva ”clasei politice”, adică a partidelor parlamentare care asigură pluralismul politic. Nu vor penali în funcţii publice, dar îşi aduc, pe uşa din dos, rudele penale la contracte cu statul şi la pricopsire pe banul public, atunci cînd nu sprijină ei înşişi, direct şi pe faţă ori mai discret, serviciile secrete şi afacerile foştilor ofiţeri ai acestora, pe o mulţime de Coldea, care îşi lustruiesc epoleţii, în aşteptarea stelelor de generali. Stele pe care un preşedinte darnic în promovări le va arunca pe umerii lor, atunci cînd tinerii lor protejaţi vor ajunge la putere.

Da, o Românie fără hoţie. Fără penali în funcţii publice, adică nu furată aşa, pe firimituri. Ci luată cu totul în antrepriză directă, de partidul unic USR-PLUS, înnoitor şi global, aşa cum e el, drăguţul, şi cu noua ordine mondială cu tot, cu băieţii din umbră, în frunte cu Coldea, păpuşarul lor şef, moştenitori ai Securităţii şi ”tăticii” serviciilor, la pupitrul de comandă.

Guvernul Cioloş a întărit ”statul paralel”

După instalarea lui Iohannis în locul lui Traian Băsescu, Florian Coldea s-a simţit pe cai mari, cam cum s-au simţit securiştii după ce s-au dezmeticit după Revoluţie şi şi-au dat seama că le-a dispărut stăpînul Ceauşescu, şi acum pot ”juca” doar pentru ei. Coldea a mers pe două planuri: în plan politic să legifereze ”statul paralel” şi să-şi întărească ”reprezentarea” politică şi să facă rost de bani. A făcut şi o greşeală, subestimîndu-l pe Iohannis, care, nevrînd să se lase cu totul pe mîna lui Coldea (acesta învăţase ceva din lecţia Traian Băsescu, care s-a trezit cu familia vînată de ”binomul” SRI-DNA, pe care-l năşise), şi-a plasat un om de încredere, pe Eduard Helvig, la SRI. Florian Coldea s-a lăsat amăgit de aparenţe, ba chiar şi-a permis, cum spunea o sursă de încredere, fost prieten de ”sufragerie”, să-l socotească pe Helvig ”bleg”.

Prima problemă a rezolvat-o uşor. Ministrul justiţiei, Raluca Prună, a fost hotărîtă de la bun început. Ea s-a arătat de-a dreptul de partea ”serviciilor”, fără să-şi bată capul prea tare şi fără să-şi facă probleme. Părea că e ”de-a casei”. Şi era, de fapt. Fiică a lui Vasile Prună, care apare pe lista securiştilor din MAE publicată de ”defectorul” Mircea Răceanu, condamnat iniţial la moarte de Ceauşescu şi pe care practic l-a salvat Revoluţia, este aşchia care n-a sărit departe de trunchi. Ministra Prună a fost o susţinătoare a ”Şcolii doctorale a SRI-ului”, invenţia lui Coldea, unde s-au făcut ”teze” pe bandă, ca plăcintele.

Doamna Prună a fost, pe faţă, ucenica ”gîndirii” lui Coldea, sprijinind SRI-ul să rămînă ”organ de cercetare penală”. Fără nicio jenă, ministra tehnocrată a justiţiei spunea în toamna anului 2016: ”faţă de forma iniţială, în varianta de OUG adoptată de Guvern a apărut o prevedere prin care lucrătorii SRI pot fi desemnaţi organe de cercetare penală speciale pentru punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică”. Iată cum, ne spune doamna Prună, din senin, ceva ”a apărut” într-o hotărîre de guvern, peste noapte! Ghici, de unde? Premierul Cioloş n-a avut, fieşte, nimic de obiectat.

Numai schimbarea radicală a politicii SRI-ului, sub noua conducere a lui Eduard Helvig, care s-a îngrozit de dimenisunile ”caracatiţei” şi a răspuns presiunii publice, a dus la denunţarea vestitelor ”protocoale secrete”, care după mintea guvernanţilor tehnocraţi, de fapt nu mintea lor, ci a lui Coldea, ar fi devenit literă de lege. Deşi Raluca Prună a fost de mai multe ori întrebată public dacă a lucrat în SIE (era răzbunarea lui Băsescu, care ştia ”jocul”, a întrebat-o chiar şi el), aceasta evitat un răspuns. În cele din urmă, a spus: ”Cred că cel mai bine ar fi să vă duceţi să întrebaţi la SIE, în mod transparent, care a fost relaţia lor cu mine”. Nici n-ai şti ce să crezi, despre ministra Prună. Insolenţă ori ignoranţă?

N-a mai fost mult ca Florian Coldea să ducă lucrurile pînă la capăt: să pună mîna pe tot ”tortul”. Adică pe USR, pentru că PLUS-ul îl avea deja în buzunar. A început prin şubrezirea lui Nicuşor Dan, prin îndepărtarea principalului său ”sponsor” şi lobbyist, Matei Păun, acuzat că e omul ruşilor, într-un scandal în care a sacrificat un pion neimportant, pe soţul Clotildei Armand, candidata ”eşuată” la limită la Primăria Sectorului I. Apoi, plănuia să-l dea jos cu totul, ca să lipească cele două felii. Debarcarea sa bruscă de la SRI, de către Helvig, l-a făcut pe Coldea să urgenteze mersul lucrurilor. Nu-şi putea permite să scape lucrurile din mînă, pentru că nu le mai putea coordona prin SRI şi avea nevoie să aibă control absolut asupra ”jucăriei” sale politice. Prilejul de a-l debarca pe Nicuşor Dan, prin oamenii săi deja ”verificaţi”, Ghinea şi Barna, i s-a oferit cu prilejul poziţionării USR-ului faţă de referendumul pentru familie. Nu i-a fost greu ca, la sfîrşitul lunii mai, în 2017, Coldea să-şi stîrnească ”progresiştii” şi să-l facă pe Nicuşor, ale cărui sensibilităţi creştine le cunoştea, să plece. A procedat cam cum a făcut Iohannis cu liberalii, cînd s-a aşezat în locul lui Crin Antonescu. Pe 31 mai 2017, Nicuşor Dan şi-a anunţat demisia: ”E o chestiune de onoare. Nu e nimic dramatic. O majoritate a decis să meargă într-o anumită direcţie. Nu cred că direcţia asta e bună”. Ori ştia, ori simţea, că nu e bine să pui partidul de-a dreptul în buzunarul lui Coldea. Oricum, nu mai voia să facă parte din acest joc.

”Băieţii şcoliţi” de la Sănătate şi lobby-ul cu origini în Securitate

Alt ministru ”tehnocrat” al ”teristului” Cioloş de la Filajul Securităţii a fost Vlad Voiculescu, de la Sănătate. A fost bursier al Institutului Aspen, a cărui filială în România a fost creată de Nic Voiculescu, cel mai mare ”lobbyist” pe piaţa medicamentelor din România, care a dictat practic, prin ”consultanţa” acordată firmelor farmaceutice, ce anume e bun şi ce nu în materie de sănătate. În timpul guvernului ”anticorupt” Cioloş, a făcut-o prin fostul bursier Aspen pe care-l cheamă, deloc coincidenţă, tot Voiculescu.

Nic Voiculescu e văr primar cu tatăl lui Vlad Voiculescu. Tatăl lui Nic Voiculescu a fost şeful DIE la Viena. Tatăl lui Vlad Voiculescu a fost informator (dovedit de CNSAS în instanţă) al aceleiaşi Securităţi – fiind verificat, a fost deconspirat conform legii, pentru că avea diplomă şi beneficii de ”revoluţionar”. Să spunem că mai puţin contează trecutul, dar poate contează că mulţi dintre oamenii ”lobbystului” Nic Voiculescu de pe piaţa farmaceutică au umplut schema ministerului sănătăţii, condus de nepotul său ”de-al doilea”, dezvăluie în editorialul său Marius Oprea publicat de Mediafax.

Citete continuarea AICI.

1 comentariu la “Istoricul Marius Oprea, dezvăluiri incendiare: PLUS, partidul creat în sufrageria unui securist

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *