Skip to content
Societate

ISU Bucureşti a cumpărat un aparat de detecţie a victimelor prinse sub dărâmături

" "

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a achiziţionat recent un aparat dotat cu sistem de senzori care identifică persoanele prinse sub dărâmături. De îndată ce sunt amplasaţi, senzorii vor detecta orice mişcare a unei persoane aflate sub ruine.

Pompierii din detaşamentul special de salvatori precizează că aceste echipamente îi ajută în toate intervenţiile de urgenţă, nu doar în caz de cutremure. „În momentul in care folosim echipamentele detectăm victimele mult mai repede decât dacă le-am căuta fizic. Orice echipament care este destinat salvării creşte şansele de reuşită a intervenţiei”, a declarat Marius Breahna, locţiitor comandat Detaşamentul Special de Salvatori, conform digi24.ro.

" "
" "

Echipamentul costă aproximativ 20.000 de euro. Doar Unitatea Specială de Intervenţie din Ciolpani mai are un astfel de sistem.   Cutremur de 5,2 în Vrancea   Aparatul de detecţie este extrem de util, în condiţiile în care în România este activitate tectonică.  Un cutremur cu magnitudinea estimată iniţial la 5,4 şi apoi revizuită la 5,2 pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri, 31 ianuarie 2020, anunţă Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la adâncimea de 121 de kilometri, în Vrancea, la ora 3:26 şi s-a simţit destul de puternic şi în Bucureşti: o mişcare bruscă, dar de scurtă durată.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *