Skip to content
Politică

ISU, în control la zeci de cluburi și pub-uri din Buzău

" "

ISU Buzău a efectuat în cursul acestui an 34 de controale inopinate la cluburi, discoteci și pub-uri în urma cărora au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 43.000 de lei.

Personalul de specialitate din cadrul ISU Buzău a controlat 34 de firme cu activități în spațiile publice aglomerate în urma cărora au fost aplicate sancțiuni în valoare de 43.500 de lei„, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, citatde realitatea.net.

Potrivit sursei citate, cele mai multe nereguli au vizat deficiențe la instalațiile electrice, lipsa unor stingătoare sau inexistența iluminatului de control, dar ISU nu poate cere pentru deficiențe repetate închiderea localurilor.

La rândul său, prefectul George Sava a declarat că ‘pentru abaterile grave se impune închiderea localurilor, dar pentru acestea este nevoie de schimbarea legislației’.

Pompierii pot da doar amenzi și avertismente, cei care pot retrage autorizația de funcționare sunt tot cei care le emit, adică autoritățile locale. Legislația trebuie modificată în așa fel încât reprezentanții MAI, împreună cu autoritățile locale, să aibă posibilitatea să dispună închiderea cluburilor în cazul în care se constată abateri grave sau dacă deficiențele se repetă„, a mai declarat prefectul județului Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *