ISU Vaslui: Oameni izolaţi în urma inundaţiilor

Sursa foto: Isu Vaslui

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui intervine cu două autospeciale şi două bărci în sprijinul a cel puţin opt locuitori rămaşi izolaţi în localitatea Gara Docăneasa, comuna Vinderei.

De asemenea, salvatorii bârlădeni intervin cu patru autospeciale pentru evacuarea a trei persoane rămase blocate într-un autoturism în localitatea Trestiana, pentru evacuarea unei persoane imobilizate la pat într-o casă inundată din localitatea Zorleni şi pentru evacuarea apelor acumulate în gospodăriile din localitatea Gara Banca, comuna Banca.

Echipajele de pompieri acţionează alături de echipele Aquavas pentru evacuarea apei de pe mai multe străzi din municipiul Bârlad, în zona Gării.

„Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile Vinderei, Fălciu, Banca, Blăgeşti, Măluşteni, Murgeni, Bârlad, Iveşti, Pogana, Zorleni, Vetrişoaia şi Stănileşti lucrează din plin pentru evacuarea apei din mai multe gospodării. Judeţul Vaslui se află sub avertizare cod roşu până la ora 14,00. Până la această oră, la unele posturi pluviometrice au fost înregistrate precipitaţii care au depăşit pe alocuri 120 de litri pe metrul pătrat. În zona oraşului Murgeni, râul Mihona a ieşit din albia minoră, însă nu a afectat locuinţele cetăţenilor. Pompierii huşeni au intervenit alături de echipajele Aquavas pentru evacuarea apei de pe şosea şi din câteva locuinţe aflate pe Calea Basarabiei. La nivelul judeţului Vaslui, până acum au fost emise trei mesaje RO-ALERT”, au informat reprezentanţii ISU Vaslui.

Pompierii vasluieni se deplasează cu o autospecială şi o motopompă de mare capacitate în sprijinul pompierilor militari din judeţul Galaţi.

Totodată, a fost ridicată capacitatea de luptă a unităţii, la această oră fiind chemaţi la serviciu şi colegii aflaţi în turele libere.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: