Skip to content
Magazin Media

Italia a dejucat o serie de atacuri ale unor grupări de hackeri pro-ruşi în timpul finalei Eurovision

Eurovision

Poliţia italiană a dejucat o serie de atacuri ale unor grupări de hackeri pro-ruşi în timpul semifinalei din 10 mai şi a finalei de sâmbătă a concursului Eurovision desfăşurat la Torino, transmite duminică Reuters. Formaţia ucraineană Kalush Orchestra a câştigat concursul cu piesa „Stefania”, obţinând o victorie plină de emoţie ce a fost primită cu bucurie şi de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

În timpul procesului de votare şi a spectacolului, departamentul de securitate cibernetică al poliţiei a blocat câteva atacuri asupra infrastructurii reţelei desfăşurate de gruparea de hackeri „Killnet” şi de grupul afiliat „Legion”, conform poliţiei, scrie Agerpres.

Poliţia a adunat informaţii de pe grupurile de Telegram ale hackerilor pentru a preveni alte atacuri şi pentru a identifica locaţia geografică de unde au avut loc tentativele de atacuri cibernetice. La 11 mai gruparea „Killnet” a revendicat un atac asupra siturilor mai multor instituţii italiene, inclusiv asupra Senatului, şi a Institutului Naţional pentru Sănătate (ISS), conform agenţiei de presă ANSA.

De la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, numeroase guverne occidentale au ridicat nivelurile de alertă în aşteptarea unor posibile atacuri cibernetice asupra sistemelor IT şi a infrastructurii. Moscova neagă că ar desfăşura astfel de atacuri cibernetice, mai notează Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *