Italia achită o notă neplătită de turişti în Albania, la ordinul lui Meloni

plată restaurant notă
Sursa foto: Clay Banks on Unsplash

Ambasada Italiei în Albania a plătit nota la restaurant lăsată neplătită de către turişti italieni în oraşul Berat, situat în partea central-sudică a ţării, în urma unei intervenţii personale a şefei Guvernului de la Roma Giorgia Meloni, relatează AFP.

Premierul albanez Edi Rama a dezvăluit că a discutat cu Giorgia Meloni despre cazul unui grup de turişti italieni care s-a ”evaporat” fără să plătească nota la restaurant în acest oraş istoric, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

”Ea s-a strâmbat şi a dat acest ordin ambasadorului: «plătiţi nota acestor idioţi, vă rog, şi faceţi un comunicat! Italia nu poate fi dezonorată în acest hal»”, a declarat premierul albanez cotidianului italian La Stampa.

Povestea acestor turişti italieni care au plecat fără să-şi plătească nota a ţinut prima pagină în presa albaneză şi a făcut turul reţelelor de socializare, notează ziaruldeiasi.ro.

Ambasada Italiei în Albania a confirmat vineri că a plătit nota de 80 de euro lăsată neplătită de acest grup de patru turişti italieni.

”La recomandarea premierului Giorgia Meloni, am plătit această notă lăsată neplătită de către un grup de turişti italieni în oraşul Berat”, anunţă într-un comunicat ambasada. ”Italienii respectă regulile şi îşi plătesc datoriile, iar noi sperăm ca acest tip de incident să nu se repete”, adaugă ambasada.

Scumpirile i-au determinat în această vară pe mulţi italieni să îşi faca vacanţa pe cealaltă coastă a Mării Adriatice.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: