Italia, apel la eforturi internaționale pentru combaterea haosului migrației

Prim-ministrul italian, Giorgia Meloni, a convocat recent un grup ministerial pentru securitate națională pentru a îmbunătăți răspunsul guvernului său la creșterea numărului de imigranți.

Italia a întâmpinat dificultăți în privința sosirilor din Africa de Nord și din Balcani, iar Crucea Roșie din această țară a făcut apel la comunitatea internațională pentru mai multe eforturi în combaterea „haosului” migrației.

După o reuniune a cabinetului , Meloni a activat Comitetul Interministerial pentru Securitatea Republicii (CISR), care va rămâne în funcție permanent pentru a face față creșterii numărului de sosiri, relatează Reuters.

„Scopul nostru este de a aborda progmatic această problemă. E nevoie de decizii rapide și coordonate”, a declarat Meloni, care a făcut din lupta împotriva imigrației ilegale o piatră de temelie a carierei sale politice.

Potrivit poliției locale, Insula Lampedusa, cel mai sudic avanpost al Italiei, număra duminică peste 4.200 de imigranți, după ce peste 110 ambarcațiuni  au sosit în weekend. În ciuda „numărului record”, autoritățile susțin însă că au reușit să controleze situația.

La Trieste, în apropiere de granița cu Slovenia, primarul Roberto Dipiazza a fost mai puțin optimist, plângându-se de o „invazie de imigranți” fără precedent.

„Mă ocup de problemele legate de migranți încă din anii 1990, am văzut de toate și chiar mai mult, dar nu mi-am putut niciodată imagina așa ceva. Orașul se află într-o situație de urgență”, a declarat el.

Potrivit datelor Ministerului de Interne, Italia a înregistrat în jur de 113.500 de sosiri pe mare până în prezent, față de aproximativ 55.800 în aceeași perioadă a anului trecut.

În ultimele trei zile, statisticile arată că zona asistă la un val de sosiri :  aproape 2.300 vineri, peste 3.000 sâmbătă și aproape 1.000 duminică.

Foto: captură CNN

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: