Skip to content
Europa

Italia caută medici. O gardă la urgențe plătită chiar și cu 90 de euro pe oră

Inquam Photos / Octav Ganea

De la începutul pandemiei, se estimează că aproximativ 100 de asistente medicale și medici și-au dat demisia în fiecare lună. ”Acum căutăm medici în toată Europa”.

Situația de urgență cauzată de Coronavirus în Italia nu s-a încheiat. Există însă o problemă legată de pandemie care pune spitalele în mare dificultate. ”Se estimează”, scrie affaritaliani.it, ”că de un an de zile, aproximativ 100 de asistente și medici demisionează în fiecare lună. Acest lucru provoacă o criză majoră în sectorul la nivel național.”

”Este necesar ca guvernul să intervină atât în ceea ce privește cifrele, având în vedere că se estimează că lipsesc 70.000 de persoane, cât și în ceea ce privește formarea și recunoașterea profesională”, a explicat Barbara Mangiacavalli, președinta Fnopi, dupa cum transmite gazetaromaneasca.com.

”Sperăm”, a adăugat ea, ”că se va iniția un proces de reformă a traseelor academice și că se vor lărgi competențele asistentului medical în ceea ce privește autonomia și responsabilitatea pentru activitățile de care este responsabil în diferitele domenii.”

”Emblematic”, continuă Corriere, ”este cazul unui serviciu de urgență din Vicenza. Mesajul a sosit marți, la ora 12.26, într-o discuție pe Telegram rezervată medicilor: Venice Medical Assistance caută urgent un medic pentru a acoperi turele din această seară și de mâine seară la spitalul Santorso din Vicenza. Având în vedere urgența, aceste două nopți vor fi plătite cu 90 de euro pe oră”.

În regiunea Veneto, autoritățile sanitare au fost nevoite să externalizeze 18 din cele 26 de camere de urgență, care la rândul lor se află adesea în situații dificile, până în punctul în care trebuie să recurgă la metoda ”din gură în gură” pentru a găsi specialiști. ”Acum îi căutăm în toată Europa”, au precizat autoritățile.

1 comentariu la “Italia caută medici. O gardă la urgențe plătită chiar și cu 90 de euro pe oră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *