Italia: În Sicilia, afectată de secetă, ”apa este aur”

Freepik.com
Sursa foto: Freepik

Insula italiană Sicilia se confruntă cu o secetă gravă, deoarece lipsa ploilor de iarnă a scăzut cantitatea de apă din rezervoare, iar locuitorii sunt nevoiţi să se aprovizioneze cu apă potabilă, relatează Reuters.

Insula, care a înregistrat un record european de căldură în 2021, 48,8 grade Celsius (119 grade Fahrenheit), a declarat stare de urgenţă, zeci de oraşe au raţionalizat apa pentru uz agricol şi rezidenţial şi au pus la dispoziţie provizii doar o dată la două zile.

„Chiar şi prepararea ceaiului din plante sau gătitul de paste devine o muncă obositoare”, a spus Maria Maneri, studentă şi chelneriţă din oraşul Agrigento, sudul Siciliei, care de multe ori trebuie să transporte o plasă grea cu sticle de apă.

„Apa din Agrigento este aur”, a afirmat Antonio, un localnic, adăugând că umple regulat rezervoare şi sticle de la cea mai apropiată fântână a oraşului.

Lumea se confruntă cu cea mai caldă lună februarie înregistrată vreodată, după opt temperaturi record consecutive, cu efecte devastatoare asupra accesului la apă la nivel global.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: