Skip to content
Europa

Italia şi-a închis frontierele pentru cetăţenii Republicii Moldova

facebook

Italia a impus restricţii de călătorie pentru cetăţenii Republicii Moldova, dar şi a altor 12 state, din cauza evoluţiei situaţiei privind COVID-19 în ţările respective. Restricţiile au fost aprobate de Ministerul italian al Sănătăţii joi.

Guvernul Italiei şi-a închis frontierele pentru 13 state extracomunitare în care s-a înregistrat o creştere a numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre R. Moldova, Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

Până la ora actuală, în R. Moldova au fost raportate 18.666 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 624, dintre care 28 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 47 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. Au fost vindecate 11.936 de persoane, 376 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 32 se află la respiraţie artificială, informează adevarul.ro.

În total, au fost confirmate 2.578 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 667, asistenţi medicali – 1.177, personal auxiliar – 226, infirmiei – 508. În total, 1.760 de lucrători medicali au fost trataţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *