Skip to content
Politică

Italia și China au semnat acorduri economice

" "

Italia și China au semnat 20 de acorduri de cooperare economică în valoare totală de opt miliarde de euro, au anunțat marți cele două țări, relatează DPA.

Acordurile includ vânzarea a 50 de elicoptere de către AgustaWestland, o subsidiară a grupului italian din domeniul apărării Finmeccanica, și un plan de investiții pe cinci ani și în valoare de trei miliarde de euro care vizează Cassa Depositi e Prestiti, bancă a statului italian, și China Development Bank.

Premierul chinez Li Keqiang s-a aflat în vizită oficială la Roma, înaintea summitului Europa-Asia (ASEM) care are loc în această săptămână la Milano. Oprirea în Italia a venit după alte două vizite, în Germania și Rusia, în cadrul cărora liderul chinez a semnat alte acorduri de afaceri, informează agerpres.

Sunt sigur că parteneriatul dintre China și Italia a făcut pași mari înainte, dar putem face mai mult, și sunt sigur că o vom face„, a declarat premierul italian Matteo Renzi.

Confruntat cu o recesiune puternică, executivul italian încearcă să atragă mai multe investiții străine pentru a relansa economia. China deține o parte semnificativă din obligațiunile guvernamentale italiene și a cumpărat active la companii majore, printre care Fiat, Telecom Italia, Eni și Enel.

Putem lucra pentru a obține rezultate mai bune în comerțul bilateral în viitor”, a spus la rândul său Li Keqiang.

El a adăugat că Beijingul vrea să importe mai multe echipamente și instalații italiene și că va încuraja turismul chinez în Italia, cu o atenție specială pentru EXPO 2015, un târg internațional care va avea loc anul viitor la Milano.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *