Skip to content
Politică

Italia și China au semnat acorduri economice

Italia și China au semnat 20 de acorduri de cooperare economică în valoare totală de opt miliarde de euro, au anunțat marți cele două țări, relatează DPA.

Acordurile includ vânzarea a 50 de elicoptere de către AgustaWestland, o subsidiară a grupului italian din domeniul apărării Finmeccanica, și un plan de investiții pe cinci ani și în valoare de trei miliarde de euro care vizează Cassa Depositi e Prestiti, bancă a statului italian, și China Development Bank.

Premierul chinez Li Keqiang s-a aflat în vizită oficială la Roma, înaintea summitului Europa-Asia (ASEM) care are loc în această săptămână la Milano. Oprirea în Italia a venit după alte două vizite, în Germania și Rusia, în cadrul cărora liderul chinez a semnat alte acorduri de afaceri, informează agerpres.

Sunt sigur că parteneriatul dintre China și Italia a făcut pași mari înainte, dar putem face mai mult, și sunt sigur că o vom face„, a declarat premierul italian Matteo Renzi.

Confruntat cu o recesiune puternică, executivul italian încearcă să atragă mai multe investiții străine pentru a relansa economia. China deține o parte semnificativă din obligațiunile guvernamentale italiene și a cumpărat active la companii majore, printre care Fiat, Telecom Italia, Eni și Enel.

Putem lucra pentru a obține rezultate mai bune în comerțul bilateral în viitor”, a spus la rândul său Li Keqiang.

El a adăugat că Beijingul vrea să importe mai multe echipamente și instalații italiene și că va încuraja turismul chinez în Italia, cu o atenție specială pentru EXPO 2015, un târg internațional care va avea loc anul viitor la Milano.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *