Italia: Un nou cutremur s-a produs lângă Napoli

cutremur seism
Sursa foto: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)

Italia a resimțit un nou seism de patru grade, luni seara, regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree, lângă Napoli, noul seism vine după serie de cutremure produse în ultimele zile în regiune, au raportat autoritățile, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Cutremurul s-a produs la scurt timp după ora 22:00, nu a provocat răniți, nici pagube materiale, a declarat protecția civilă pe rețeaua socială X (fostă Twitter), dar evenimentul a stârnit panică în rândul localnicilor, care au ieșit în număr mare pe străzi.

Seismul a avut epicentrul între orașele de coastă Napoli și Pozzuoli la o adâncime de aproximativ 3 km, potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV).

Regiunea vulcanului Câmpiile Flegree, a înregistrat ultima erupție în 1538 și care ar pune în pericol jumătate de milion de locuitori în cazul unei noi erupții, a fost în ultimele zile zguduită de o succesiune de cutremure cu magnitudine scăzută.

Vulcanul din Câmpiile Flegree este unul din supervulcanii planetei și a devenit în ultimul timp mai activ și, ca urmare, este mai predispus la a erupe, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la University College din Londra și de la Institutul Național de Cercetare pentru Geofizică și Vulcanologie, citat de CBS News.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: