Skip to content
Internațional Societate

Italienii renunţă la sintagma “părinte” şi se întorc la “tată” şi “mamă” în actele oficiale

Guvernul populist italian a restabilit în această săptămână revenirea termenilor „tată” şi „mamă” în formulare oficiale ale cărţilor de identitate, provocând reacţii puternice în rândul asociaţiilor gay, informează AFP.

„Ne regăsim puţin bunul simţ”, a salutat această decizie Matteo Salvini, viceprim-ministru şi secretar federal al Ligii (formaţiune politică de extrema dreaptă), care a criticat în toate mitingurile sale electorale menţiunile „părinte 1” şi „părinte 2” introduse în 2015 de guvernul de centru-stânga condus de fostul premier italian Matteo Renzi, scrie digi24.ro.

Semnat în ianuarie de Matteo Salvini, ministru de Interne, decretul a intrat în vigoare joi, după publicarea sa în Monitorul Oficial.

Organismul care garantează protejarea datelor private şi Asociaţia primarilor italieni au dat, totuşi, aviz negativ în ultimele luni pentru acest act normativ.

Asociaţiile care militează pentru drepturile homosexualilor, dar şi personalităţi din Mişcarea Cinci Stele (formaţiune antisistem), aliatul guvernamental al lui Salvini, au denunţat la rândul lor această măsură.

Este un decret nedrept, care are ca singur obiectiv discriminarea copiilor deja recunoscuţi de tribunale ca urmaşi ai cuplurilor de lesbiene şi de gay”, a criticat Fabrizio Marrazzo, purtător de cuvânt al Gay Center.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *