VIDEO „Americanii sunt de acord cu voi”. Biden a ajuns în Israel, în plin război

biden israel
Sursa foto: youtube

UPDATE 13:00

Oficiali ai Uniunii Europene au denunţat miercuri explozia de la spital din Fâşia Gaza şi au cerut declanşarea unei anchete aprofundate, pentru ca cei responsabili să fie traşi la răspundere, informează AFP şi dpa.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat în plenul Parlamentului European la Strasbourg, că „nimic nu poate scuza o lovitură asupra unui spital plin de civili”.

„Toate faptele trebuie să fie stabilite şi cei responsabili vor trebui să dea socoteală”, a mai declarat Von der Leyen.

UPDATE 12:00

Joe Biden și Benjamin Netanyahu susțin scurte declarații.

Joe Biden:

Teroriștii Hamas au masacrat peste 1.300 de oameni.

Americanii sunt de acord cu voi și sunt îngrijorați. Nu este un lucru ușor ce trebuie să faceți.

Trebuie să ne gândim că Hamas nu reprezintă toți palestinienii și le-a adus doar suferință palestinienilor.

Sunt foarte trist după explozia de la spitalul din Gaza. Am văzut că a fost făcută de ceilalți.

Trebuie să-i ajutăm pe palestinienii nevinovați.

Hamas a comis atrocități care fac ca Isis să pară oarecum rațional

UPDATE ORA 11:10

Preşedintele american Joe Biden a sosit miercuri la Tel Aviv, într-o vizită importantă în Israel, în toiul unor proteste în Orientul Mijlociu, în urma lovirii unui spital în Fâşia Gaza de care israelienii şi palestinienii se acuză reciproc, relatează CNN.

Lovirea acestui spital marchează o cotitură în Războiul Israelului împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas, care ameninţă să se extindă în Orientul Mijlociu.

Joe Biden vrea şă-şi demonstreze, prin această vizită, susţinerea Israelului care acţionează cu obiectivul de a elimina Hamas şi să exercite presiuni în vederea deblocării ajutoarelor umanitare destinate civililor din Fâşia Gaza.

El urmează să se întâlnească cu Benjamin Netanyahu, scrie news.ro.

Casa Albă a avertizat că Joe Biden le va pune ”întrebări dificile” liderilor israelieni.

Ştire iniţială

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, a oferit o actualizare a itinerariului planificat al preşedintelui Biden la aterizarea la Tel Aviv, miercuri dimineaţă. El anunţă că preşedintele american va pune şi ”întrebări dificile”, în complicatul context din regiune. De asemenea, potrivit mai multor surse, accentul în timpul vizitei va fi pus pe gestionarea unei situaţii complicate şi mai puţin pe asigurarea unor rezultate clare.

Potrivit BBC, în primul rând, Biden se întâlneşte cu premierul israelian Netanyahu într-o „întâlnire bilaterală restrânsă foarte mică”.

Apoi se va întâlni cu cabinetul de război israelian.

În continuare, Biden „va avea ocazia să se întâlnească cu unii dintre primii respondenţi israelieni care se pun cu curaj în pericol ca răspuns la aceste atacuri Hamas”.

Urmează o întâlnire cu familiile care şi-au pierdut persoane dragi sau ai căror apropiaţi sunt ţinuţi ostatici, iar Biden va face declaraţii publice, urmate de o scurtă întâlnire cu preşedintele israelian Herzog.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: