Iulia Motoc a fost aleasă judecător al Curții Penale Internaționale

fost judecător CEDO
Sursa foto: Facebook

Iulia Motoc a fost aleasă judecător al Curții Penale Internaționale. Ministerul Afacerilor Externe salută desemnarea sa în această calitate, cu prilejul alegerilor organizate la 4 decembrie 2023, subliniind că este o premieră pentru România și reprezintă un succes al diplomaţiei române. Curtea Penală Internațională este singura instanță penală internațională permanentă care judecă crimele împotriva umanității, crimele de război, genocidul sau crimele de agresiune.

Potrivit unui comunicat al MAE, promovarea Iuliei Motoc pentru o funcţie de judecător la Curtea Penală Internaţională şi alegerea sa în această funcţie fac parte din demersurile active ale României de susţinere a Curţii Penale Internaţionale, instanţă unică prin mandatul său de sancţionare, în condiţiile Statutului de la Roma, a celor care săvârşesc crime împotriva umanităţii, crime de război, genocid sau crime de agresiune.

„Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă convingerea că vasta expertiză a profesoarei Iulia Motoc în domeniul protejării şi promovării drepturilor fundamentale va contribui la consolidarea profesionalismului şi a eticii la nivelul Curţii Penale Internaţionale, întărind actul de justiţie la nivel internaţional”, se arată în comunicat.

Curtea Penală Internaţională (CPI) este prima şi totodată singura instanţă penală internaţională permanentă, precizează sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: