Iulia Motoc, aleasă judecător al Curţii Penale Internaţionale/ MAE: Un succes al diplomaţiei române

fost judecător CEDO
Sursa foto: Facebook

Judecătoarea Iulia Motoc, fost reprezentant al României la CEDO şi fost judecător constituţional, a fost aleasă judecător al Curţii Penale Internaţionale. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) afirmă că acest lucru reprezintă un succes al diplomaţiei române şi reconfirmă profilul ţării noastre de stat profund ataşat dreptului internaţional şi ordinii de drept.

MAE salută alegerea prof. Iulia Motoc în funcţia de judecător al Curţii Penale Internaţionale, cu prilejul alegerilor organizate în 4 decembrie.

”Alegerea prof. Iulia Motoc în această funcţie, în premieră pentru România, reprezintă un succes al diplomaţiei române şi reconfirmă profilul ţării noastre de stat profund ataşat dreptului internaţional şi ordinii de drept la nivel internaţional, precum şi valorilor umanismului sprijinite constant de diplomaţia română”, arată sursa citată.

Potrivit Ministerului de Externe, promovarea prof. Iulia Motoc pentru o funcţie de judecător la Curtea Penală Internaţională şi alegerea sa în această funcţie fac parte din demersurile active ale României de susţinere a Curţii Penale Internaţionale, instanţă unică prin mandatul său de sancţionare, în condiţiile Statutului de la Roma, a celor care săvârşesc crime împotriva umanităţii, crime de război, genocid sau crime de agresiune.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: