Iulia Navalnaia, soţia puternică şi demnă a lui Navalnîi. Ea ar putea prelua lupta anti-Putin

Sursă foto: Instagram/ Iulia Navalnaia

Se făcuseră deja doi ani de când Iulia Navalnaia îşi văzuse ultima dată soţul, opozantul rus Aleksei Navalnîi, iar ea a ales să vorbească la Munchen, vineri, imediat după ce a apărut vestea morţii acestuia în închisoare. Cu lacrimi în ochi, femeia care a împărtăşit lunga şi dureroasa luptă a acestuia împotriva Kremlinului a respirat adânc, relatează AFP.

„Dacă acesta este adevărul, aş vrea ca Putin, întrega sa echipă, întregul său anturaj, întregul său guvern şi prietenii săi să ştie că vor fi pedepsiţi pentru ceea ce au făcut ţării noastre, familiei mele şi soţului meu”, a spus ea, cu o voce fermă, dar plină de emoţie. „Iar acea zi va veni foarte curând”, a adăugat Iulia Navalnaia. În vârstă de 47 de ani, ca şi soţul ei, a apărut ca întotdeauna în public cu părul blond ridicat într-un coc strâns.

Împreună cu Aleksei Navalnîi, ea a trăit cu speranţa uriaşelor manifestaţii pe care le-a mobilizat în Rusia, dar şi cu angoasa unei otrăviri căreia Aleksei i-a supravieţuit la limită, în 2020, şi cu o întoarcere la Moscova câteva luni mai târziu, împreună şi cu capul sus. Imediat ce a aterizat, Aleksei a fost arestat.

În ciuda sentinţei de 19 ani de închisoare care i-a fost aplicată şi a condiţiilor teribile în care a fost deţinut soţul ei, Iulia Navalnaia a rămas plină de speranţă. „Sper şi cred că îl voi vedea pe Aleksei liber. Nimic nu este imposibil atunci când eşti îndrăgostit”, a declarat ea anul trecut pentru cotidianul german Der Spiegel.

În timp ce lupta sa cu Kremlinul devenea din ce în ce mai riscantă, opozantul a mărturisit că nu ar putea face acest lucru fără soţia sa. Ultimul său mesaj public a fost o declaraţie de dragoste pentru ea, de Ziua Îndrăgostiţilor: „Simt că eşti cu mine în fiecare secundă”.

La rândul ei, Iulia Navalnaia, a ales o fotografie cu soţul ei sărutând-o pe frunte pentru prima sa postare pe o reţea socială pe care a făcut-o după moartea acestuia. „Te iubesc”, a scris ea, simplu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL