Skip to content
Politică

Iulia Scântei (PNL): Una caldă, una rece azi, în Senatul României

facebook

Senatoarea PNL, Iulia Scântei a comentat, luni, într-o postare pe Facebook, o parte dintre hotărârile care s-au luat în cadrul Senatului.  Aceasta a descris pe larg care sunt facilitățile legii votate astăzi, în Parlament,  privind soluțiile legislative care facilitează și debirocratizează exercitarea dreptului de vot în țară și în străinătate.

Mai mult, Iulia Scântei critică respingerea PSD-ALDE de a include pe ordinea de zi proiectul de lege, propus de PNL, care prevede desființarea Sectiei speciale de investigare a infractiunilor din justiție.

Una caldă, una rece azi, în Senatul României

1. „Caldă” e legea votată azi de senatori cu privire la soluțiile legislative care facilitează și debirocratizează exercitarea dreptului de vot în țară și în străinătate:

Începând cu alegerile prezidențiale din toamna acestui an:
a. românii din străinătate vor putea vota la secțiile de votare din ambasade, consulate, sedii ICR si alte sedii aprobate de statele în cauză SAU prin corespondență
b. votul românilor din străinătate la sectia de votare va putea fi exercitat pe durata a 3 zile: – vineri- de la ora locală 12.00 până la ora locală 21.00, – sâmbătă – de la ora locală 07.00 până la ora locală 21.00 și – duminică- de la ora locală 07.00 până la ora locală 21.00
c. listele suplimentare din străinătate vor fi generate automat electronic, făr a pierde timpul cu scrierea olografă, după scanarea documentului de identitate a alegătorului, iar semnarea confirmativă de prezentă se va realiza în străinătate pe un dispozitiv electronic
d. Foarte important: Alegătorii care la ora 21.00 se vor afla la sediul sectiei de votare, precum și cei care se vor afla la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot, vor putea să își exercite dreptul de vot până cel târziu la ora 23.59!

2. „Rece” este respingerea de către PSD+ALDE a propunerii PNL pentru includerea pe ordinea de zi în vederea dezbaterii si votării, a proiectului de lege prin care s-a propus desființarea Sectiei speciale de investigare a infractiunilor din justitiei, în considerarea recomandărilor Comisiei de la Veneția și a GRECO. 

„Dublul limbaj” in Parlament pentru coalitia de guvernare, iar la CSM – haos: Plenul CSM nu a reușit nici azi, pentru a treia oară, validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ)”, a scris Iulia Scântei pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *